SI SOU UN GRUP PODEU ORGANITZAR LA VISITA AL VOSTRE GUST
NOMÉS HEU DE TRIAR DIA I HORA
reserves: visites@descobrirpenedes.com
Els habitants de la Vilafranca dels segles XVI al XVIII vivien tancats dins dels límits de la muralla, atemorits pels bandolers, les guerres, les bruixes i la pesta.
Noves ordes religioses es van establir a la vila: els caputxins, els carmelites i la Comanda de Nostra Senyora de Montserrat.
Un personatge il·lustre ens explica com s’hi vivia…
Inicis del segle XVI, Vilafranca té 2.000 habitants i era la desena població de Catalunya. Al llarg dels dos segles següents, amb el canvi dels Àustries als Borbons, la vila va continuar la seva transformació.
A través de l’arquitectura renaixentista d’aquests segles veiem el convent dels trinitaris, establerts al carrer de la Font a partir de 1561, i el barroc a la Capella del Dolors. L’església de Santa Maria va viure profunds canvis amb la construcció de la cripta l’any 1561 i l’ensorrament de la volta el 1753.
L’any 1700 van arribar les relíquies de Sant Fèlix, que el 1776 va donar pas definitivament a l’actual Festa Major de Vilafranca, a finals d’agost.
I coneixerem petits detalls de la vida quotidiana gràcies al diari privat d’un personatge il·lustre, del vestuari a la gastronomia, de la música a les festes.