VILAFRANCA CASTELLERA

img050Tot el que cal saber per descobrir perquè a Vilafranca hi ha la Plaça mès castellera.  Totes les pistes per conèixer 200 anys d’història de castells. Si Vilafranca te actualment la Plaça més castellera és perquè al segle XVIII a la vila ja s’hi representava el Ball de Valencians, i mès endavant, en diferents festes, hi van assistir les colles de Valls.  Amb aquest itinerari passarem pels racons de Vilafranca que han vist, i veuen passar, els castells durant aquests 200 anys.

Des de la creació de la primera colla local als anys ’20, a la Plaça de la Vila, on s’hi celebra cada 30 d’agost la diada de Sant Fèlix, amb les millors colles castelleres del moment, passant pel monument als Castells i més rastres de la tradició castellera a Vilafranca en els llocs més inesperats…  Des de les primeres torres als grans castells del segle XXI.

I si us ve de gust, podeu combinar la visita guiada amb un esmorzar, amb tot el que cal per aguantar bé l’esforç d’una diada castellera a peu de plaça.

Durant l’any diferents diades castelleres permeten veure les actuacions de les colles penedesenques per la comarca o els seus voltants:

Fires de Maig de Vilafranca, Festa Major de Vilanova (primera setmana d’agost), Festa Major de La Bisbal (15 d’agost), Festa Major de l’Arboç (4t diumenge d’agost), Festa Major de Vilafranca (29,30 i 31 d’agost), Sitges (tercer dissabte d’octubre), Diada de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca (12 d’octubre), Diada del Roser – Xicots de Vilafranca (Octubre), Tots Sants – Castellers de Vilafranca (1 de novembre).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s