CAMPANAR I TEULADA DE SANTA MARIA – VILAFRANCA

Visita al campanar de santa Maria a la posta de sol + copa de vi

Dissabtes 10 i 17 de juny, 1 de juliol, a les 20,30h

VIJAZZ Dissabte 8 i diumenge 9 de juliol, a les 19h i les 20,30h

Inscripcions: visites@descobrirpenedes.com

Preu: 7€


SI SOU UN GRUP PODEU ORGANITZAR LA VISITA AL VOSTRE GUST
NOMÉS HEU DE TRIAR DIA I HORA El campanar de l’església de Santa Maria, construït al segle XIV, marca el punt mes alt de la vila medieval i dels nostres dies.  Des d’allà tindrem una vista inigualable de Vilafranca i la comarca que l’envolta, les vinyes i els pobles, els camins i els carrers, i al fons el mar i les muntanyes de Montserrat.

A partir de la restauració de la teulada realitzada entre els anys 2021 i 2022, ara també podem visitar l’interior de la teulada, un espai que ens mostra els canvis produïts a l’església de santa Maria a partir de l’enfonsament de la volta al segle XVIII, i com va transformar l’edifici.

Fins al 1848 el campanar va ser el lloc on habitaven els dos monjos encarregats de vigilar l’església i els seus béns, i també dels tocs de campana dels diferents esdeveniments que succeien a la vila.

Al seu coronament hi ha l’àngel penell, però l’autèntic àngel, amb les històries que oculta, reposa amagat a l’interior del primer pis del campanar.

Al dalt de tot del primer cos del campanar hi trobem les campanes religioses, i  finalment, coronant tot l’edifici, l’espai de les campanes horaries.

en conveni amb

Parroquies vila_verd

 


Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s