VILAFRANCA MODERNISTA

SI SOU UN GRUP PODEU ORGANITZAR LA VISITA AL VOSTRE GUST

NOMÉS HEU DE TRIAR DIA I HORA

reserves: visites@descobrirpenedes.com


A finals del segle XIX el Modernisme va arribar a Vilafranca, principalment de la mà dels arquitectes locals Santiago Güell i Eugeni Campllonch, i del barceloní August Font.  Aquest nou estil va canviar els antics carrers del centre i va definir l’aspecte de les Rambles i antics ravals amb imponents noves obres.

Una ruta pels carrers de Vilafranca ens descobreix el pas d’aquella arquitectura, caracteritzada per les baranes de ferro forjat, les formes ondulades i les decoracions florals i vegetals.

Casa Guardiet

Aquesta arquitectura també va arribar al cementiri, on diferents panteons ens mostren el prestigi social de les famílies de la vila, que traspassen els seus gustos arquitectònics a la seva última residència.

En el mateix moment es realitzaven obres que recuperaven antics estils, com podem veure a les façanes de Santa Maria i de la Trinitat, amb el seu campanar del 1909.

cropped-img_20150409_0952211.jpg

A banda dels elements arquitectònics, també trobem obres d’art com els medallons del carrer de Santa Maria.  I a la cripta de l’església de Santa Maria dues peces de Josep Llimona: l’Enterrament de Crist i l’Altar de Sant Fèlix, del 1916.

Tot plegat un tomb per descobrir la vida i el paisatge urbà que creixia a la vila de finals del segle XIX i començaments del XX.

Aquesta visita es pot complementar accedint a la casa Serra i Coromines, de finals del segle XIX, que ha conservat els seus interiors d’origen, paviments, sostres i mobiliari.

 
72

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s