FESTA MAJOR DE VILAFRANCA

Descobreix tots els secrets i la història de la Festa Major de Vilafranca, que cada any, entre el 29 d’agost i el 2 de setembre, es celebra en honor a Sant Fèlix, el seu patró.  Des del Drac mès antic d’Europa fins al món dels castells, passant per la cripta amb les relíquies del sant…

 

La festa va començar el 1700 i des d’aquell moment treu al carrer balls i tradicions antigues, amb un orígen que es perd en el temps del primer cristianisme: drac, àliga, diables, gegants, cotonines, caps grossos, pastorets o cercolets.

IMG_20150831_193054

Els plats forts son la tronada i la cercavila del dia 29 al migdia, les processons del dies 29, 30 i 31 al vespre, l’entrada de Sant Fèlix a la basílica de Santa Maria, al finalitzar la processó del dia 30, i la diada castellera amb les quatre millors colles del moment el dia 30 al migdia a la Plaça de la Vila.

Els dies 1 i 2 de setembre s’allarga la festa amb la Festa Major dels petits i el Ball de Foc.

Però si voleu conèixer i descobrir més històries de la Festa Major de Vilafranca aquesta és la vostra visita…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s