VILAFRANCA MEDIEVAL

Amb aquest itinerari descobrirem els principals edificis i esdeveniments que van anar conformant els primers segles de la història de Vilafranca, situant-la entre les primeres ciutats de Catalunya.

IMG_20160610_191334 - copia

En aquesta petita vila, que a partir del segle XIV va quedar envoltada per la muralla que va manar construir el rei Pere, hi trobem edificis religiosos com l’església de santa Maria que s’aixeca seguint el gòtic, l’estil de moda del moment, el convent dels franciscans o la comanda de sant Joan, i construccions civils destacades en palaus com l’Ajuntament, la casa Macià, el palau Baltà i el palau reial, i edificis rellevants com la Pia Almoina. Dins de la vila també hi havia espais com el cementiri i el call jueu.

Vilafranca va aixecar-se en un cruïlla de camins que va donar peu a un dels mercats mes importants de l’època, de renom internacional.

IMG_20160526_163453

DSCF2980

Anuncis