CEMENTIRI DE VILAFRANCA

PROPERES VISITES

Dissabte 31 de març de 2018 a les 20,30h

inscripcions: 93 818 12 54 – Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca

 

PROPERES VISITES 3(1)


Des del 2004 us oferim l’oportunitat de visitar una de les joies ocultes de la vila, el Cementiri de Vilafranca, un dels primers que va obrir les seves portes a les visites comentades a Catalunya. Actualment forma part de l’ASCE, organització que engloba la xarxa de cementiris significatius a Europa. I des del 2016 us oferim visites guiades teatralitzades nocturnes.

CEMENTERI-PANTE JOSEP BALAGUER

Creat l’any 1839, substituint l’antic cementiri parroquial que envoltava l’església de Santa Maria, el nou cementiri de la vila s’aixecava al solar que havia ocupat el convent dels Caputxins.

Poc a poc la burgesia va aixecar noves construccions que destacaven la seva posició econòmica i social.  Així, es va construir la capella i diferents panteons que van anar engrandint i embellint el cementiri.

Diversos arquitectes de renom, com Leandre Albareda o Josep Domènech, hi tenen obra.  I els germans Vallmitjana van construir el Sant Crist de la capella, que va ser destruït.

A banda del seu patrimoni arquitectònic també hi trobem un ampli patrimoni vegetal, amb la seva simbologia: des dels xiprers, fins al boix o la colletia cruciata.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s